Hälsning från SOS Barnby, Arusha, Tanzania, ett kärleksfullt hem för alla barn.

Vi hoppas att allt står väl till med er! På barnens och hela byns vägnar vill vi med detta brev tacka er för den kärlek och givmildhet ni visat barnen. Er gåva har sett till att ge barnen den vård och omsorg de behöver. Här i Arusha är vädret underbart, vi har en vacker utsikt över Mount Meru och solen skiner från en klar himmel och de små barnen har fullt upp med att leka. Jag vill dela några berättelser med er för att visa hur vi har det.

Michaels berättelse.

Michael är 18 år. Hans föräldrar dog när han var mycket ung. Han uppfostrades tillsammans med sin bror av sin faster och farbror. Michael var ofta mycket sjuk men hans farbror hade inte råd att ta honom till läkare. Att farbrodern inte hade pengar är också orsaken till att Michaels bror inte kunde gå i skolan. Michael klandrar inte sina släktingar för att de inte kunde ge dem så mycket, han vet att de fick allt farbrodern och fastern kunde ge.

Michael kom till barnbyn när han var liten. Han minns den tiden med blandade känslor. Att inte veta varför han kom till barnbyn, att han undrade var farbrodern och fastern var, och samtidigt att det var roligt med alla barn han kunde leka med. Han tycker att han blev väl omhändertagen av sin Mama i barnbyn.

När Michael var barn drömde han om att bli doktor. Tack vare hårt arbete fick han så goda resultat i skolan att han kunde komma in på en av de bästa högskolorna. Han studerar nu till läkare. I framtiden hoppas han att han får arbeta som läkare för att kunna hjälpa sin Mama och sina vänner när de blir sjuka.

Marthas berättelse

The outreach program är ett program som drivs av SOS för att träna vårdnadshavare i entreprenörskap, ekonomi och föräldraskap för att de ska kunna ge sina barn en bättre uppväxt. Martha är en ung kvinna på 21 år som är äldst av två syskon. Hennes uppväxt var extremt fattig. Föräldrarna hade knappt råd med mat och de levde i ett lerhus som läckte när det regnade. När Marthas familj hörde talas om programmet tog de kontakt och bad om hjälp. Familjen stöttades av programmet genom att barnen fick hjälp i skolgången och ekonomiskt stöd. Marthas mamma fick låna pengar för att starta upp en second-hand verksamhet. Denna lyckades väl och mamman kunde försörja familjen.

Martha är mycket tacksam för programmet för det har möjliggjort att hon har fått en god utbildning. Hon är stolt över att vara den kvinna hon nu är och hon längtar efter att göra klart sin utbildning och börja jobba. Hon vill i framtiden hjälpa dem som inte har det så bra, precis som SOS hjälpte hennes familj.

Till sist vill jag uttrycka min stora tacksamhet. Det är tack vare er våra barn kan nå sina drömmar och leva goda liv. Det är tack vare er våra ansträngningar för att hjälpa dessa barn görs möjliga.

Varma hälsningar

Lucy Haule National Sponsorship Co-ordinator

Kubikskolan

Dataskyddsombud:

Lars Dalesjö

lars.dalesjo@kubikskolan.se

Webbansvarig:

Hans Bäckström

hans.backstrom@kubikskolan.se

Larmvägen 31

254 56 Helsingborg

Kansliet öppet

Måndag-Fredag: 07:30 till 16.00

Fritids öppet

Måndag-Fredag: 06:30-17:00

© Copyright. All Rights Reserved.